איך לבחור אחסון אתרים איכותי ולהישאר בחיים

אחסון אתרים

אחסון אתרים בישראל הפך בשנים האחרונות לשירות סופר חשוב ומהותי לבעלי אתרים ובעלי עסקים. בשנת 2022 כאשר אתרים רבים הופכים מאתרי תדמית פשוטים לאתרי מסחר אלקטרוני, הופכת חברת האחסון לגורם משמעותי בהצלחת החנות האינטרנטית שדורשת מהירות, אבטחה, זמינות משאבים מיידית ועוד ועוד. במדריך הזה אנסה לעשות לכם סדר בבחירת חברת אחסון ואתן לכם את הטיפים והנקודות המרכזיות שכדאי לקחת בחשבון בטרם תרכשו חבילת אחסון ממגוון החברות בארץ ובעולם.

מי צריך אחסון אתרים?

זו בעצם שאלה שלמתקדמים שבינינו נראית טיפשית אבל יש לא מעט בעלי עסקים שעדיין לא מבינים מה זה בכלל אחסון אתרים ולמה הם צריכים את זה. השאלה הזו עולה בעיקר מבעלי אתרים שבנו את האתרים שלהם בעבר בחברות כמו WIX או לייבסיטי שטשטשו את ההבדלים שבין אחסון לבין פלטפורמת הבנייה. למעשה, חברות כמו WIX  יצרו את התחושה שאחסון אתרים הוא שירות שניתן יחד עם הפלטפורמה בה אנו בונים האתר ותמיד יהיה כלול במחיר. הרבה חברות דיגיטל שלא מתמחות בקוד או פיתוח ורוצות לעסוק גם בבניית אתרים עושות שימוש בפלטפורמות מהסוג הזה שמאפשרות להן לבנות אתרים בקלות ובמהירות ללא ידע מקדים בקוד.

אז כדי לעשות סדר נעשה יישור קו קטן בהקשר הזה – אחסון אתרים הוא שירות שכל בעל אתר נזקק לו במידה והוא בונה את האתר בפלטפורמה שלא נותנת את אחסון האתר כחלק מהדיל. פלטפורמות כמו וורדפרס, מג'נטו וכדומה הן מערכות שדרכן ניתן לבנות את האתר שלנו אבל הן לא נותנות כחלק מהפלטפורמה גם את אחסון האתר ולכן אנו נידרש לרכוש את אחסון האתר בנפרד מרכישת רישיון השימוש או תבנית האתר.

איך רוכשים חבילת אחסון אתרים?

בדרך כלל, ברוב החברות כיום ניתן לרכוש חבילת אחסון באופן עצמאי דרך אתר האינטרנט של החברה. אנו צריכים לבחור בחבילת האחסון המתאימה עבורנו, משלמים בכרטיס אשראי במודל של תשלום חודשי או מודל שנתי ומקבלים גישה מיידית לממשק האחסון שרכשנו.

כדאי לשים לב שאם אנחנו כבר מדברים על חברות אחסון אתרים, כדאי לשים לב שישנן לא מעט הצעות לרכישת אחסון אתרים במגוון רחב של מחירים. הרבה מההצעות שתראו מגיעות מריסלרים (משווקים מורשים) של חברות אחסון שבעצם מוכרים לכם אחסון של חברה שעימה הם עובדים בשיתוף פעולה. במצב כזה אתם למעשה רוכשים אחסון דרך מתווך מה שעלול לגרום למחיר גבוה מהמחיר המקורי, בעיות בשירות ועוד מגוון של תקלות שעלולות להתעורר מכך, גם לנקודה הזו אתייחס בהמשך.

אבל רגע…

בטרם אתם הולכים לרכוש חבילת אחסון לאתר שלכם, בואו נבין איזו חבילה מתאימה לכם ומה אומר כל סוג של אחסון בשפת פשוטי העם.

סוגי חבילות אחסון ומשמעותן

בכל חברת אחסון סטנדרטית, תוכלו לרכוש חבילות אחסון שונות ומגוונות בהתאם לצרכים שלכם. בדרך כלל כל חבילת אחסון נועדה לצורך מסוים ומתאימה לסוג מסוים של אתר או שימוש. רוב רובו של התמחור נקבע לפי הנפח שתצטרכו כדי לאחסן את האתר שלכם וכמות התעבורה שצפויה לבקר באתר שלכם (שזה בת'כלס כמה גולשים נכנסים בחודש לאתר).

אחסון שיתופי

זו בערך החבילה הכי פופולארית בכל חברות האחסון. אחסון שיתופי למעשה אומר שהאתר שלנו יושב ביחד עם עוד אתרים באותו שרת בדיוק וכולנו מקבלים את אותה כתובת IP וחולקים מאפיינים נוספים. אני נוהג להשוות את המצב הזה למגורים בבניין משותף (בבית שאן היינו קוראים לזה בלוק). באופן טבעי דירה בבניין משותף תהיה זולה הרבה יותר מווילה, הן ברמת מחיר הרכישה וכמובן במחיר התחזוקה הנמוך, ארנונה ועוד. עד כאן היתרונות. החסרונות אם כן הם כמובן השכנים שלך, רעש, חוסר בפרטיות, נזקים שגורמים השכנים ועוד ועוד. בדיוק כמו מגורים בבניין משותף, גם אחסון שיתופי בעייתי במובן הזה שבמידה ויחד איתך בשרת מתגוררים אתרים סוררים שמציגים תוכן לא ראוי, שולחים ספאם או כל פעולה רעה אחרת, גוגל תתייג את כתובת ה-IP  של השרת הזה ככתובת מזיקה מה שעלול לגרום לנזק לכל האתרים שמאוחסנים באותו שרת אפילו אם הם לא עשו שום דבר רע.

מעבר לכך, יש לנו כמובן את עניין המשאבים. אם לאתר מסויים באותו שרת נכנסים ביום מסוים כמות גולשים גדולה מהצפוי או נעשות בו פעולות רבות שדורשות הרבה משאבים מהשרת, הדבר עשוי לגרום לאתרים האחרים להיטען בצורה איטית יותר, לא לעולת כלל וכדומה.

בעיה נוספת באחסון שיתופי היא גם נושא האבטחה. אתרים שמאוחסנים בשרת שיתופי חשופים ברוב המקרים לנסיונות פריצה, התקפות DDOS, קודים זדוניים וכדומה שכן כל האתרי יושבים על אותו שרת ופריצה לאתר אחד בשרת לעיתים משמעה פריצה לכלל האתרים בשרת.

אז אחרי מסע ההפחדות שנתתי כאן אני אומר שאחסון שיתופי סובל לפעמים מדימוי לא טוב בקרב המקצוענים בתחום שלנו וברוב המקרים בצדק אבל…

אחסון שיתופי מחברה מובילה, רצינית ואחראית יכול לחסוך לכם הרבה כסף ולתת לכם פתרון מצוין במידה והאתר שלכם לא צפוי לקלוט אלפי גולשים ביום או שלא נדרשים ממנו משאבים ייחודיים.

לכן, ההמלצה שלי היא לרכוש אחסון שיתופי בעיקר אם האתר שלכם הוא אתר תדמיתי או חנות קטנה שאינם דורשים משאבים מיוחדים. חשוב מאוד לוודא מול חברת האחסון שהשרת השיתופי מאובטח, בעל משאבים גדולים מספיק לכלל האתרים שמאוחסנים בו וכמובן לוודא שאין בשרת הזה אתרים חשודים או בעייתיים שמאוחסנים יחד אתכם.  כל הנקודות הללו הן נקודות ברורות וטבעיות בחברות האחסון הגדולות והאיכותיות בישראל.

אחסון אתרים וורדפרס

האתר שלי בנוי על וורדפרס ומאוחסן בשרת מותאם לוורדפרס. האמת היא שאין כל כך הרבה הבדל בין חבילת וורדפרס לבין חבילת אחסון רגילה. עיקר ההבדל הוא בהתאמה של ממשק האחסון לאתרי וורדפרס, האפשרות להתקין תוספים ישירות מהממשק, אפשרות התקנת וורדפרס בקליק ועוד מגוון התאמות.

כל הרעיון באחסון וורדפרס הוא לתת לבעל האתר כלים משלימים נוחים ויעילים שיעזרו לו לנהל את אתר הוורדפרס שלו בקלות. שימו לב שברוב המקרים אחסון וורדפרס הוא למעשה אחסון שיתופי עם מספר התאמות לוורדרפס ולכן עם כל הכבוד להתאמה , אתם לא אמורים לשלם מחיר גבוה יותר מאחסון שיתופי רגיל, בטח לא משמעותית.

שרת וירטואלי

הרעיון בשרת וירטואלי הוא פשוט, אתם נהנים מכל היתרונות של שרת משלכם מבלי שבאמת יהיה שרת נפרד שלכם, שזה אומר – משאבים שמוקצים אך ורק לכם, כתובת IP  פרטית שמבדילה אתכם משאר האתרים המאוחסנים בשרת, אפשרות אחסון כמות גדולה של אתרים וכדומה. שרת וירטואלי הוא בעצם כמות זיכרון שמוקצית עבורכם בתוך שרת רגיל, החלק הזה בשרת הוא אך ורק עבורכם ואתם נהנים מהפרטיות והאיכות של שרת פרטי מבלי שתצטרכו לשלם על שרת אמיתי (חתיכת ברזל די גדולה ויקרה) שהוא שלכם באופן פרטי. אז באמת היתרון המשמעותי כאן הוא המחיר שאמנם יקר יותר משרת שיתופי אבל עדיין מאפשר לכם לקבל מוצר איכותי מאוד במחירים סבירים לחלוטין.

אחסון ריסלר

בדומה להמון שירותים אחרים מעולם האפיליאציה ושיווק השותפים, גם בחברות האחסון קיימים מודלים דומים.

חבילת אחסון ריסלר היא למעשה אפשרות שלכם לרכוש חבילת אחסון גדולה יותר אשר בתוכה תוכלו למכור אחסון אתרים בעצמכם למספר רב של בעלי אתרים ועסקים, לאחסן בעבורם את האתרים ולגבות בנפרד מכל אתר תשלום כאשר בסיכום הכללי תוכלו להרוויח לא מעט כסף במידה ותאחסנו דרככם מספיק אתרים.

חבילת אחסון ריסלר כוללת בתוכה אפשרות של פתיחת חבילת אחסון לכל לקוח בנפרד, אירוח של מספר דומיינים גדול, הקצאת זיכרון ומשאבים בצורה נפרדת לכל חבילת אחסון ועוד. ברוב המקרים חברות שמנהלות שיווק דיגיטלי עבור לקוחות ירצו לרכוש חבילת אחסון שכזו, לאחסן עבור הלקוחות שלהם את האתרים ולהרוויח את ההפרש שבין המחירים.

איך זה עובד בגדול?

נניח ורכשתם חבילת אחסון ריסלר בסכום של 200 ₪ בחודש. חבילה שכזו לדוגמא מאפשרת לכם לאחסן בין 10-20 אתרים של עסקים איתם אתם עובדים. בחישוב פשוט, אחסון שיתופי סטנדרטי עולה בטווח של 30 ₪ ומעלה לכל אתר. אם תאחסנו 20 אתרים בסכום של 30 ₪ לחודש (שהוא סכום המינימום) תוכלו להרוויח פי 3 על ההשקעה שלכם וזו רק ההתחלה. בדיוק בגלל אחוזי הרווח הגבוהים והנוחות שבניהול חבילת האחסון הזו, חברות פרסום רבות בוחרות לרכוש עבור הלקוחות שלהן חבילת ריסלר ומצליחות לנהל ביעילות את ממשק האחסון ועל הדרך להרוויח כמה שקלים.

אחסון אתרים בחינם

לנקודה הזו אני חייב להתייחס שגם במקרה הזה אני רואה לא מעט בעלי עסקים שמנסים לחסוך "ולדפוק" את המערכת על ידי אחסון האתר שלהם בחברות שמעניקות אחסון אתרים חינמי.

אז כמובן שבמקרה הזה רבים החסרונות על היתרונות.

אחסון אתרים חינמי נעשה בדרך כלל במודל של freemium כאשר המטרה היא בעצם לאחסן את האר שלכם בחינם עד לשלב בו תבינו שהחבילה הקיימת לא מספיקה לכם ותיאלצו לשדרג את החבילה ולשלם כסף עבור אחסון האתר שלכם.

קצרה היריעה מלספר על החסרונות אבל ניתן לומר בעיקר שבאחסון אתרים בחינם תקבלו מנה גדושה של וירוסים וקבצים מזיקים באתר שלכם, רמת האבטחה סביר להניח תהיה נמוכה עד לא קיימת ומעל הכל, מהירות האתר וכמות הזיכרון והמשאבים שתוקצה לכם תהיה בעייתית מאוד מה שיגרום לאתר שלכם לעלות בצורה איטית מאוד.

כל הנקודות האלו מובילות אותנו למסקנה אחת ברורה, אל תיקחו אחסון אתרים בחינם בשום מצב כי רב הנזק מהתועלת שתפיקו מחיסכון של כמה שקלים בחודש.

אחסון אתרים בישראל או בחו"ל?

שאלה שעולה כל הזמן. הסיבה העיקרית שבגינה אנו נאלצים כמשווקים דיגיטליים לענות ללקוחות על השאלה הזו היא פער המחירים המטורף בין חברות ישראליות לבין חברות אחסון בחו"ל.

אם ניקח חברות גדולות בתחום כמו בלוהוסט או גו דדי תוכלו לראות שחבילות אחסון באתרים הללו מציעות לכם כמות זיכרון ללא הגבלה, כמות אינסופית של דומיינים להתקנה במחיר של מנת פלאפל בחודש.

אכן, המחירים מאוד מפתים אבל זה הדבר היחיד שמפתה בסוג העסקאות הללו.

בדרך כלל אחסון אתרים בחו"ל (אני מדבר בעיקר על אחסון זול במיוחד) עלול לגרום לכם להרבה עוגמת נפש, וכאן אני ממש מדבר מניסיון.

אתרים שיושבים על אחסון זול בחו"ל נפרצים בתדירות גבוהה מאוד, רמת השירות נמוכה מאוד וכמובן ניתנת רק באנגלית ובהרבה מקרים אנגלית רצוצה והחסרונות ממשיכים.

המלצתי היא לא לרכוש אחסון אתרים בחו"ל במידה וקהל היעד אותו אתם משרתים נמצא בארץ. עדיף לשלם עוד כמה שקלים בחודש ולקבל אחסון שמתאים לסוג האתר ולקהל היעד שלכם כי בסופו של דבר עוגמת הנפש שתחסכו והתוצאות שתקבלו מהאתר שווים כל שקל שתחסכו באחסון זול בחו"ל.

אחסון אתרים בזול
דוגמא לחבילות האחסון בחברת בלוהוסט. שימו לב למחירים הנמוכים לחבילות שבהן אין הגבלה על כמות הזיכרון והאתרים בחבילה.

איך בוחרים חברת אחסון בישראל?

אז אחרי שהבנו קצת יותר על סוגי חבילות האחסון, בואו נבין על פי מה אנחנו בכלל בוחרים חברת אחסון ועל מה צריך להסתכל בטרם אנחנו בוחרים את חברת האחסון החדשה שלנו.

תמיכה

בשנים הלא מעטות שלי בתחום הדיגיטל נוכחתי לדעת שחברת אחסון זה אחד הספקים שאתה פחות זקוק לו ברוב רובו של הזמן. הזמנים הכי קריטיים בהם אתה זקוק לחברת האחסון זה בעיקר כאשר האתר נופל, האתר תחת מתקפה או טעות מסויימת גורמת לאתר לקרוס והאתר שלכם פשוט לא באוויר.

הדבר הזה חמור במיוחד כאשר אתם מריצים קמפיינים ממומנים אל האתר שלכם או מבצעים בו קידום אתרים אורגני בגוגל מה שגורם לכם ולבעל העסק אובדן הכנסה משמעותי ונזק לא קטן במידה והאתר לא באוויר.

זכור לי מקרה בו ניהלתי ללקוח פרסום ממומן בפייסבוק והפניתי גולשים רבים לאתר שלו דרך הקמפיין מה שעלה לו לא מעט כסף. לאחר יומיים של קמפיין האתר שלו פשוט קרס וכל תכנון הקמפיין נעצר לכמה ימים לאחר שנאלצנו להעביר את האתר שלו לאחסון איכותי ויציב יותר. כל הכסף "שנחסך" על האחסון הזול התגמד לעומת ההפסד הכספי שבהפסקת הקמפיין למספר ימים.

לכן, אתם חייבים שחברת האחסון שלכם תהיה זמינה 24 שעות ביממה 7 ימים בשבוע. בידקו עם חברת האחסון שלכם מהן שעות התמיכה הטלפונית ומהם זמני התגובה להם חברת האחסון מתחייבת בתמיכה בצ'אט או במייל התמיכה. ככל שזמני התגובה מהירים יותר ופתרון הבעיות מהיר יותר, כך תקבלו פתרון לבעיות שיצוצו באתר ותמזערו סיכונים.

גיבויים קבועים

אם לא ידעתם, חברת האחסון אמורה לגבות את האתר שלכם באופן קבוע. כל חברת אחסון מגבה את האתר כל פרק זמן מסוים, תלוי כמובן בסוג החבילה שרכשתם. אני ממליץ על חבילת אחסון בה האתר שלכם מגובה כל 24 שעות.

עברתי כבר אינספור מקרים בהם האתר נפגע, קרס ולא ניתן היה לשחזרו. במידה והגיבוי האחרון שהיה לאתר הוא ישן מידי ולא נעשה ב-24 השעות האחרונות זה כנראה אומר שכל השינויים שביצעתם מאז הגיבוי האחרון הלכו לאיבוד ותצטרכו לעשות הכל מחדש.

בכל חבילת אחסון שתרכשו שימו לב שחברת האחסון מתחייבת לגיבוי אוטומטי לאתר שלכם בכל יום כך שגם אם יקרה משהו רע לאתר שלכם, תוכלו לשחזר אותו מנקודת זמן קרובה ככל הניתן לרגע הפגיעה באתר.

אבטחה וניטור וירוסים

זו אחת מנקודות התורפה של אחסון אתרים ב-2020 ובעתיד בכלל. כמות הפריצות, ההתקפות וניסיונות הפגיעה באתרים עולה כל הזמן ולא, זה לא רק בגלל שאנחנו ישראליים ונתונים למתקפה על הרקע הזה, זו פשוט מגיפה עולמית.

אינספור חברות, האקרים וגורמים עברייניים מנסי לגנוב מידע, לפרוץ לשרתים, לבצע פריצות כופר ולסחוט כספים ועוד – לכן חשוב מאוד לוודא שחברת האחסון שלכם מפעילה FIREWALL איכותי שמגן על האתר שלכם ויחד עם זאת היא מנטרת באופן קבוע וירוסים וקבצים זדוניים שעלולים לפגוע באתר שלכם ולגרום לנזקים חמורים.

התאמה לוורדפרס

אז על חבילת אחסון וורדפרס כבר דיברתי בתחילת המדריך ועדיין, אם אתם רוכשים חבילת אחסון מחברת אחסון אתרים כדאי מאוד לוודא שבתוך ממשק האחסון אתם תקבלו תמיכה מלאה לאתרי וורדפרס. הסיבה היא פשוטה, רוב האתרים בעולם כיום נבנים במערכת של וורדפרס וסביר להניח שאם האתר שלכם עדיין לא בנוי בוורדפרס היום, אתם תזדקקו לכלים האלו בעתיד עאשר תשקלו להעביר את האתר שלכם לממשק וורדפרס.

התאמה לוורדפרס כוללת את האפשרות לנהל את כל נושא התוספים, תבניות ועדכונים ישירות ממשק האחסון. מעבר לכך חשוב מאוד שניתן יהיה להתקין וורדפרס על השרת בקליק, זה חשוב מאוד במיוחד אם אתם חברת פרסום או משווקים דיגיטליים שרוצים לאחסן מספר אתרים על השרת שלכם ולא רוצים להסתבך עם העלאת קבצים של וורדפרס בצורה ידנית.

שרתי SSD

שימו לב כי שרת הוא לא סתם חתיכת ברזל. שרת הוא מחשב על שבנוי בדומה מאוד למחשב הביתי שלכם וכמו בחשב ביתי בו אתם בודקים כמה זיכרון RAM יש בו ומה מהירות המעבד כך גם לגבי שרת האחסון שלכם. כדאי מאוד לעבוד עם שרתי SSD שנחשבים למהירים מאוד וטעינת הקבצים בהם מהירה יותר משרתים רגילים (ממש כמו כונן SSD במחשב הביתי שלכם). מעבר לנושא של SSD במידה ואתם רוכשים שרת וירטואלי חשוב לשים לב לכמות זיכרון המטמון שאתם מקבלים וכמות המשאבים שמוקצית לכם כך שתוכלו לעבוד עם האתר שלכם בצורה מיטבית ומהירה.

סביבת פיתוח

הנקודה הזו אולי רלוונטית שאלו שמפתחים וממש בונים את האתר אבל גם אם אין לכם ידע בפיתוח אתרים וברצונכם רק לאחסן את האתר, כדאי לשים לב לנקודה הזו.

סביבת פיתוח היא למעשה האפשרות שלכם לייצר סביבה נפרדת מהאתר שלכם, סביבה בה תוכלו לבדוק שינויים מסוימים באתר, תוספים חדשים, שינויים עיצוביים ומבניים באתר, ורק אחרי שהשינויים נראים לכם ואתם מוודאים שהשינויים לא גורמים נזק לאתר, אתם מעלים את השינויים האלו לאוויר.

הדבר הזה רלוונטי במקרים בהם אתם עורכים מידי פעם שינויים באתר, שינויים שכוללים התקנה של תוספים חדשים, שינויים קטנים או גדולים בקוד של האתר, שינויים בעיצוב האתר שמצריכים התעסקות בקוד של האתר וכדומה. בכל פעם שיקרה משהו בסביבת הפיתוח ושינוי מסוים יגרום לקריסת האתר, האתר הראשי כמובן לא יושפע מזה אלא רק מה שקורה באזור הבטוח של סביבת הפיתוח.

ממשק ידידותי

אז גם כאן, זה מאוד תלוי מי אתם מה הציפייה שלכם מחברת האחסון. לטעמי גם אם אתם בעלי עסק שלא צריכים יותר מידי פיצ'רים מחברת האחסון וגם אם אתם מפתחים עם ניסיון, עדאי מאוד לוודא שממשק האחסון נוח וקל לשימוש.

ישנם מספר ממשקים לניהול אחסון כמו cpanel או plesk שנחשבים לפופולאריים בעולם האחסון. שניהם נחשבים לממשקים נוחים וקלים לתפעול. באמצעות הממשקים האלו אתם יכולים להתקין אתרים נוספים על האחסון שלכם, למחוק אתרים, לעדכן, לבצע שינויים ועוד. שימו לב כי ישנן חברות שבנו ממשק ניהול משל עצמן ולכן חשוב לבדוק עם חברת האחסון מה הממשק שהן נותנות ללקוח ואפילו לבקש משתמש לדוגמא שתוכלו לבחון בעצמכם עד כמה הממשק נוח לתפעול.

ראוי לציין שבשנים האחרונות המון אנשי מקצוע שאינם בהכרח מתכנתים מוסמכים מתחילים לבנות אתרים בעצמם במגוון רחב של כלים ופלטפורמות (וורדפרס היא המובילה שביניהן). מעצבים גרפיים מוסיפים לסל השירותים שלהם בנייה ממשית של אתרי אינטרנט ולא רק עיצוב נטו של האתר. מעצב גרפי סטנדרטי בדרך כלל לא מומחה גדול בקוד או פיתוח אתרים מורכבים ולכן גם מהסיבה הזו חשוב לוודא שממשק הניהול הוא ידידותי לבעל העסק וגם לנותני שירותים שאינם מומחים בפיתור אתרים מורכבים.

אלו היו מספר טיפים שלי בנוגע לבחירה של חברת אחסון שתענה על הצרכים והדרישות שלכם, אני ממליץ בחום לא לוותר על אף אחת מהנקודות שהעליתי ובשיחת הטלפון עם חברת האחסון לוודא שאתם מקבלים את התמורה הטובה ביותר לכסף שלכם.

ואם כבר מדברים על כסף, אני רוצה לגעת בנקודה הרגישה הזו בחלק האחרון של המדריך שלי.

כמה עולה אחסון אתרים

הגענו לחלק הכי חשוב (לרובנו) והוא הכסף, כמה עולה לאחסן אתר וכמה הגיוני שנשלם עבור חבילת אחסון אתרים.

אז גם כאן, השאלה הזו מזכירה לי שאלה מצחיקה אחרת כמו: כמה עולה מכונית חדשה. אז כמובן שעלות אחסון האתר שלכם תלויה בכמה גורמים ומשתנים שעליהם אסביר עכשיו בקצרה.

שטח אחסון

הדבר הכי משמעותי שמשפיע על מחיר החבילה שלכם הוא שטח הדיסק אותו אתם רוכשים מהחברה. ככל ששטח האחסון שאתם צריכים גדול יותר, כך מחיר חבילת האחסון יעלה באופן יחסי.

לאתרים קטנים כמו אתרי תדמית, חנות קטנה או עסק קטן שמשתמש באתר שלו בעיקר לכרטיס ביקור אינטרנטי, חבילת אחסון של 1 ג'יגה GB אמורה להספיק לכם. במידה והאתר שלכם הוא חנות אינטרנטית גדולה, אתר המעלה כמות גדולה של תמונות באופן קבוע (אתר נכסי נדל"ן לדוגמא) קחו בחשבון שתצטרכו כמות גדולה הרבה יותר של שטח אחסון מה שיעלה את מחיר החבילה באופן משמעותי.

כמות תעבורה

כמות התעבורה היא למעשה כמות המבקרים החודשית באתר שלכם. ככל שכמות המבקרים באתר שלכם תהיה גדולה בכל לחודש, כך תצטרכו לרכוש כמות תעבורה גדולה יותר מחברת האחסון. חשוב להבין שכמות מבקרים גדולה מצריכה מחברת האחסון הקצאת משאבים וכוח עיבוד חזקים יותר ומכאן המחיר הגבוה יותר בעבור תעבורה גדולה יותר.

חשוב! היזהרו מחברות שמציעות תעבורה ללא הגבלה ובידקו טוב טוב מדוע ישנה הצעה כל כך מפתה שכן ברוב המקרים תעבורה ללא הגבלה מצד חברת האחסון עלולה להעיד על איטיות גדולה שטעינת האתר שלכם שכן כל האתרים בחברת האחסון איתה אתם עובדים מזרימים כמות גדולה של גולשים ומאיטים את פעילות השרת כולו. בגלל שהחבילות המוצעות יחד עם תעבורה ללא הגבלה הן בדרך כלל זולות באופן יחסי לאחרות, נוצר מצב שהחברה לא משקיעה במשאבי השרתים שלה ולא מוקצים מספיק כוח תשרתי החברה מה שגורמים לאתרים בחברות הללו להיטען בצורה איטית במיוחד.

כמות דומיינים ואתרים

בכל חברת אחסון תוכלו לראות בפירוט החבילות כמה אתרים ניתן לאחסן תחת כל חבילה. ככל שתרצו להתקין יותר אתרים ודומיינים על חבילת האחסון שלכם כך יעלה מחיר החבילה בהתאם. במידה ואתם עסק קטן שלא מתכנן לבנות אתרים נוספים בזמן הקרוב אזי אין צורך שתרכשו חבילה הכוללת בתוכה אפשרות לאחסן מספר רב של דומיינים. חבילה שכזו מתאימה בדרך כלל למשרדי פרסום ובוני אתרים שרוצים לבנות ולאחסן מספר רב של אתרים תחת אותה חבילת אחסון.

מחיר אחסון אתרים

בסופו של דבר, אחרי שסקרנו את כל הנתונים והמאפיינים של חבילות האחסון השונות, ננסה לתת טווח הגיוני של מחירים לחבילות אחסון בישראל בשנת 2020.

  • עבור חבילת אחסון בסיסית לאתר אחד הכוללת אחסון של 1 ג'יגה GB אתם אמורים לשלם סדר גודל של 30-50 ₪ לחודש. כל מחיר מעבר לכך דורש מכם בדיקה של המחיר והסיבות למחיר היקר.
  • עבור חבילת אחסון גדולה יותר הכוללת אפשרות לארח מספר דומיינים וכמות זיכרון של 3 ג'יגה ומעלה אתם אמורים לשלם סדר גודל של 100 ₪ בחודש וכמובן כמות הזיכרון והדומיינים שתקבלו תקבע את המחיר המדויק של החבילה. שוב, גם במקרה הזה, מחיר גבוה לא בהכרח אומר קבלת שירות וחבילה טובים יותר ושוורה לבדוק מהיכן נובע המחיר הגבוה.
  • עבור שרת וירטואלי סביר שתשלמו למעלה מ-200 ₪ בחודש עבור שרת בסיסי ביותר וככל שתרצו יותר זיכרון, מעבד חזק יותר וכוח עיבוד רב יותר, המחיר יעלה בהתאם.

אז לסיכום, אחסון אתרים הוא תחום שהופך להיות מאוד משמעותי עבור בעלי אתרים וחנויות וירטאוליות ולכן חשוב מאוד לשים לב בטרם רכישת חבילת אחסון, האם חברת האחסון נותנת מענה לכל הצרכים והדרישות של אתר האינטרנט שלנו. בהצלחה!

אולי יעניין אותך גם...