קמטסיה או קמטזיה camtasia studio באנגלית היא תכנת עריכת וידאו מצויינת שמותאמת במיוחד לכאלו שלא מגיעים עם ידע טכני ומקצועי גדול (כמו בתכנת פרימייר)אבל עדיין לא רוצים להתפשר על איכות העריכה.
במדריך הזה אני אספר לכם על תכנת camtasia studio ובעיקר אתן לכם את הטיפים והשימושים הכי טובים לתכנה כך שכל אחד מכם יוכל לערוך בעצמו ולייצר סרטונים מגניבים באמצעות התכנה.
איך מורידים camtasia studio קמטסיה
קודם כל חשוב להבין, קמטסיה איננה תכנה חינמית אלא תכנה שניתן להוריד בתשלום בלבד. אפשר בהחלט להתנסות בה למשך 30 יום כדי לראות אם היא מתאימה ונחה עבורנו, אך לטווח הרחוק השימוש בתכנה מחייב אתכם לרכוש רישיון שימוש. את התכנה עצמה ניתן להוריד ולרכוש מהאתר הזה.
מהבדיקה שלי שנעשתה בחודש יוני 2021, תכנת קמטסיה עולה כ-249 דולר כאשר רישון השימוש ניתן לכם לכל החיים וללא הגבלת זמן. אם אתם שואלים אותי זו אחת ההשקעות הטובות ביותר שעשיתי ואני ממליץ לכל בעל עסק לרכוש את התכנה. אחרי שהבנו איך מורידים את התכנה, בואו נדבר רגע על השימושים השונים שהתכנה מתאימה.
איזה תוכן כדאי לערוך עם קמטסיה camtasia studio
אם אתם מכוונים לעריכה של סרטונים מורכבים עם אפקטים עוצמתיים, סביר להניח שקמטסיה היא לא התכנה המתאימה עבורכם אלא תכנת אפטר אפקט או פרימייר פרו מבית אדובי. מה שכן אפשר לעשות ובהצלחה רבה עם תכנת קמטסיה זה בעיקר את הדברים הבאים:
סרטוני המלצת לקוחות
זה אחד הדברים היותר פשוטים להכנה בתכנת קמטסיה. כל מה שצריך לעשות זה להכניס את ההמלצה שקיבלתם מהלקוח ולערוך אותה כמו שאתם רוצים. הסיבה שהתכנה הזו מתאימה לסרטונים הללו היא העובדה שסרטוני המלצת לקוח בדרך כלל נעשים בצילום של שוט אחד ואין בהם מורכבות, לכן קמטסיה תיתן לכם אחלה פתרון בסרטונים מהסוג הזה.
סרטוני טיפים ומדריכים
גם כאן קמטסיה מתפקדת נהדר ואני עושה בה שימוש כל הזמן להדרכות ולסרטוני הטיפים שלי. אני מחלק את זה לשתיים: יש את הסרטונים שבהם אני מצולם באמצעות מצלמת הרשת ומסביר על עיקרון מסויים או נותן טיפ. מן הצד השני יש את הסרטונים שבהם אני מצלם מסך ומציג הדרכה מסויימת על מערכות שנמצאות במחשב כמו הקמת קמפיין בגוגל ודברים בסגנון הזה. היכולת של קמטסיה היא מופלאה במקרים האלו כי היא מאפשרת גם חיבור של מצלמת הרשת לצילום שלי מעביר את ההדרכה, גם ניתן לצלם בה את המסך בקלות וגם כמובן אפשר להדגיש דברים מסויימים במסך כמו העבר ואפילו לטשטש פרטים חסויים שנמצאים במסך ההדרכה.
יצירת כתוביות לסרטונים קיימים
אחד הדברים הכי טובים בקמטסיה היא היכולת להטמיע כתוביות לסרטונים שכבר צילמתם. ניתן לעשות זאת ממש בקלות דרך כפתור captions שנמצא מצד שמאל בתפריט הראשי של התכנה ופשוט לעקוב אחרי השמע של הסרטון ולהטמיע את המלל בהתאם לשמע בסרטון. לאחר העבודה על הכתוביות ניתן לייצא את קובץ הכתוביות ולהעלות אותו בצורה נפרדת יחד עם הסרטון ליוטיוב ולפייסבוק.
מצגת תמונות
האמת שאני ממש לא מת על הסרטונים שמציגים תמונות מתחלפות עם מוזיקה, אבל עדיין… יש כאלו שממש אוהבים את הסרטונים הללו ולפעמים אין ברירה. אז גם כאן קמטזיה מייצרת לנו אחלה של פתרון. ניתן להעלות כמה תמונות שרוצים, להחליט מה יהיה האופי של התחלפות התמונות ובאיזו צורה זה יקרה, להוסיף מוזיקה וכל דבר אחר שרוצים כדי להעשיר את התמונות וזהו, אפשר לייצא את הסרטון.
סרטוני מסך ירוק
כן, גם מסך ירוק אפשר להעלים בקמטסיה ולהחליף את הרקע לכל דבר שרוצים. אני לא אכנס לקטע המקצועי של איך מצלמים נכון את הסרטון כאשר יש לנו רקע ירוק, אבל מה שכן אני יכול לומר זה שבמידה וצילמתם את הסרטון בצורה נכונה, עם מסך ירוק איכותי ובתאורה נכונה, תוכלו לעשות אחלה עבודה עם קמטסיה בהחלפת הרקע.
בדיוק כמו בתמונה, ניתן ללחוץ על הכפתור של אפקטים ויזואליים והתפריט שנפתח לבחור באפשרות של הסרת צבע. כאשר בוחרים הסרת צבע כל מה שצריך לעשות זה להגדיר לתכנה שאנחנו רוצים להסיר את הצבע הירוק ואז הרקע של הסרטון הופך לחופשי וניתן להחליף אותו לכל רקע סטטי או תמונה.
הפיצ'רים שיש בתכנת קמטסיה camtasia studio
בחלק הזה אני רוצה לעבור אתכם על הפיצ'רים הכי טובים ומדליקים בתכנה כך שתוכלו לקחת את הטיפים האלו וליישם ממש עכשיו בעריכת הסרטונים שלכם.
הטיימליין של הסרטון
החלק התחתון במסך של התכנה הוא למעשה הטיימליין. בחלק הזה אנו למעשה רואים את אורכו של הסרטון, גובה הסאונד ואת כל החלקים המרכיבים את הפרויקט שלנו. ניתן לגרור לתוך הטיימליין את כל המדיה שאנחנו רוציםן – תמונות, סרטונים, מוזיקה, אנימציות ועוד ועוד. בניגוד לתוכנות אחרות בהן הטיימליין מאוד מורכב ומסובך, בקמטסיה ניתן להתמצא בטיימליין ממש בקלות "ולשחק" עם המרכיבים השונים של הפרויקט עד שמגיעים לתוצאה הרצויה.
מדיה
מהכפתור הראשון בתפריט הצד של התכנה ניתן להעלות את כל המדיה שאנחנו רוצים – תמונות, סרטונים, מוזיקה וכדומה. כדאי לשים לב שיש ממש במתנה מקמטסיה סדרה של מדיות שניתן להשתמש בהן ללא עלות כמו מוזיקה, פתיחים, מעברים של לוגו ועוד ועוד.
הסברים
בחלק הזה ניתן להוסיף קטעי טקסט, לטשטש את המסך, אנימציות של צורות כמו חצים המדגישים חלק מסוים בסרטון ועוד ועוד. החלק הזה מעולה לדברים הבאים:
- מי שרוצה להכניס קטעי טקסט בולטים תוך כדי הסרטון כדי להדגיש חלק מסוים בסרטון
- טשטוש של חלקים מהמסך בין אם זה תמונה של מישהו שנרצה לטשטש, צילום מסך בו מופיע קוד או פריט שנרצה לטשטש ועוד
- אנימציה של חץ או צורות נוספות כדי להצביע על חלק מסוים בסרטון ולהסביר אותו
מעברים
החלק הזה נועד לייצר לנו מעברונים נחמדים בין פריים לפריים. ניתן לשלב הרבה מאוד סוגים של מעברונים בין סצינות כמו פייד, היפוך ועוד. כמובן שהדבר הזה ניתן לדיוק מבחינת כמות השניות שמופיע המעברון, עומק המעברון ועוד.
התנהגות
אני מאוד אוהב את החלק הזה. הוא מאפשר לנו לייצר אנימציה ספציפית לכל חלק טקסט, תמונה או רכיב כלשהו בסרטון.
ניתן לשלוט באנימציה כאשר יש לנו אפשרות לטפל באנמציית הכניסה, היציאה וגם במשך זמן האנימציה עצמה ניתן להחליט מה תהיה התנועה של האובייקט.
אנימציה
החלק הזה נחמד מאוד למי שרוצה לעשות זום אין במהלך הסרטון ולהתמקד בחלק מסוים של הפריים. מעבר לזה לא מצאתי שימוש מיוחד לחלק הזה בתכנה.
אפקטים של עכבר
זה חלק מעולה לכל מי שמעביר הדרכות, הרצאות ומצגות. ניתן להגדיר שהסמן של העבבר יהיה מודגש, צהוב או אפילו לטשטש את כל המסך ולהשאיר רק את העכבר בתצוגה נקייה. כך כל מי שעורך מצגות והדרכות אינטרנטיות יכול להקליט את עצמו בהדרכות שקשורות בסמן העכבר, להדגיש את הנתונים והפעולות שהוא עושה עם העכבר. מניסיון אני יכול לומר שזה נראה מעולה, ברור מאוד לצופים ועושה את העבודה בצורה הטובה ביותר.
הקלטת סאונד
החלק הזה מצוין למי שרוצה להקליט את הסאונד של עצמו ולהכניס אותו אוטומטית לתוך הטיימליין של התכנה. זה מצוין למי שמקליט הדרכות, פודקאסטים, קורסים אינטרנטיים ועוד.
אפקטים של סאונד
זה אולי אחד החלקים הכי שימושיים בתכנת camtasia studio ואני אסביר. אחד הדברים שאנחנו מתמודדים איתם הכי הרבה הוא תוכן מצולם או סאונד שמגיעים באיכות שלא מספיק גבוהה עקב תנאים טכניים מורכבים באתר הצילום. מה שהחלק הזה מאפשר לנו לעשות הוא לשפר את הסאונד במידה והיו רעשי רקע, זה פיצ'ר שאני משתמש בו המון והוא נותן תוצאות מעולות. מעבר לזה ניתן לשלוט בגובה הווליום של הסאונד, להחליט להאיץ את הסאונד או להאט אותו ואפילו לעשות פייד אין או פייד אאוט לסאונד במידה ואנחנו משלבים קטעי סאונד שונים או מוזיקה ורוצים שהכניסה והיציאה יישמעו מצוין.
אפקטים ויזואליים
גם החלק הזה הוא אחד האהובים עליי בתכנת camtasia studio. כאן ניתן להאיץ או להאט את מהירות הקליפ שלכם, זה מעולה לסרטונים של כנסים או כאלו שאתם רוצים להציג התרחשות מסויימת ולהאיץ אותה כדי ליצור עניין, הפיצ'ר הזה יהיה נהדר. מעבר לכך ניתן באמצעות החלק הזה להסיר מסך ירוק ולשלוט ברקע של המצולם, להכניס מסגרת לכל הצילום שלכם, לכוון את הצבעוניות של הסרטון שלכם ועוד ועוד. זה בהחלט אחד החלקים בתכנה שהופך אות המסתם עוד תכנה של חובבנים לתכנה מקצועים שמאפשרת לכם להגיע לרמה מאוד גבוהה של ביצוע.
אינטרקטיביות בקמטסיה
האמת שאת החלק הזה עדיין לא הבנתי עד הסוף ואני לא ממש משתמש בו., הרעיון הוא לייצר אינטרקטיביות בתוך הסרטון ולהכניס חידונים ואובייקטים הניתנים ללחיצה בתוך הסרטון. בסופו של דבר מכיוון שאת הסרטונים שלי אני מעלה ליוטיוב או לפייסבוק, כל הקטע של אינטרקטיביות לא רלוונטי שם כי הן חוסמות כל אפשרות כזו ומאפשרות אך ורק צפיה בסרטונים וללא פיצ'רים נלווים.
החלק האחרון בתכנה הוא החלק של כתוביות עליו הסברתי בתחילת המאמר.
אז זהו חברים, הגענו לסוף המדריך שלנו. הרעיון המרכזי במדריך הזה הוא באמת לתת לכם את הכלים וההתחלה שלכם בתכנת קמטסיה camtasia studio , משם תוכלו להתפתח ולהתקדם די בקלות באמצעות שימוש בתכנה ולימוד של הפיצ'רים לאט לאט. ככה אני התחלתי והגעתי ליכולת די גבוהה עם התכנה ומעולם לא למדתי עריכת וידאו או כל דבר שקשור לזה. בסופו של דבר היכולת שלנו לעבוד עצמאית ולייצר לעצמנו חומרים שיווקיים מתי שאנחנו רוצים, הופכות את החיים שלנו כמשווקים להרבה יותר יפים.